ZwangerschapEen steun bij zwangerschap, voor en na de bevalling 

image466

De voorbereidingen voor een baby vergen veel tijd. Er moeten veel dingen gekocht en geregeld worden. In deze drukte vergeet u soms goed te zorgen voor de meest belangrijke persoon in het leven van de baby – uzelf.

Als uw lichaam verandert en de baby groeit, is het vooral belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Het is heel normaal dat u vermoeid en uit uw doen bent, maar meestal zetten we ons er overheen en gaan weer door. Soms hebben we echter ook een klein beetje hulp nodig.

Bach’s bloesems kunnen ons helpen om emotioneel gezond te blijven leven. Wat we ook tegenkomen – angstig zijn, moedeloos gevoel, onzeker gevoel – de Original Bach Flowers  helpen ons deze emoties te overwinnen. De bloesems kunnen met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap en borstvoeding gebruikt worden. Wel adviseren wij uw arts, gynaecoloog, verloskundige of kraamverzorger hierover te informeren.

Voor de geboorte

De onderstaande Original Bach Flowers  kunnen u helpen de zwangerschap zo goed mogelijk door te komen.

• U kunt zich onzeker voelen als de zwangerschap een grote verandering in uw leven betekent. Walnut kan u hierbij helpen.

• U bent misschien erg gespannen wanneer u een echo laat maken, u vraagt zich af of alles goed is met de baby. Red Chestnut helpt bij emoties die u voelt omdat u bezorgd bent over het welzijn van iemand anders.

• Als uw gedachten maar door uw hoofd blijven malen en u alles over hebt voor een rustig moment, probeer dan White Chestnut.

• Wanneer uw zwangerschap vordert en een gezonde natuurlijke nachtrust niet wil lukken omdat u zich uitgeput voelt, dan kan Olivede juiste bloesem voor u zijn.

• Mogelijk voelt u zich, als de dag net begonnen is, al moe bij de gedachte wat u vandaag moet gaan doen, terwijl u nog niet eens begonnen bent. Probeer Hornbeam om uw vitaliteit terug te vinden.

• Soms sleept de tijd zich voort – “van mij mag de baby morgen al komen!” – en bent u geïrriteerd en ongeduldig. Impatiens kan hierbij helpen.

• Door de fysieke veranderingen krijgen we soms een hekel aan ons uiterlijk. Crab Apple helpt ons de fysieke veranderingen duidelijk te zien en hier niet emotioneel op te reageren.

Kijk onder het hoofdstuk Gebruiksaanwijzing voor suggesties over het innemen van de Original Bach Flower(s) van uw keuze.

Tijdens de bevalling

We hebben allemaal een mooie bevalling voor ogen – of dit nu in een bad is of op een rustige kamer met klassieke muziek op de achtergrond. Neem uw Original Bach Flower(s)  mee om u te helpen het moment bewust mee te maken.

• Het is normaal dat u zich ongerust voelt als u aan de bevalling denkt. De Original Bach Flower voor dagelijks bezorgd gevoel is Mimulus.

• Bij nare voorgevoelens, die zonder reden optreden en waarvan u de oorzaak niet kunt vaststellen – met andere woorden, u weet niet waarom u plotseling ongerust bent – kan Aspen helpen.

• Een bevalling betekent verandering. Walnut kan hierbij de geschikte bloesem zijn om u te helpen wanneer u, door wat er allemaal op u afkomt, u niet helemaal uzelf voelt.

• Echter, hoe goed u ook bent voorbereid, als de bevalling zich aandient kunt u het toch nog moeilijk hebben. Kies Star of Bethlehem om u hierbij te helpen.

Buiten de 38 enkelvoudige Original Bach Flowers  is ook een speciale samenstelling, Rescue®, ontwikkeld. Rescue bevat een combinatie van vijf Original Bach Flowers. Zie voor de exacte samenstelling en uitleg over Rescue het keuzemenu aan de linkerzijde.

Rescue kan gerust een langere periode gebruikt worden. Het helpt u in spannende tijden, wanneer u niet voldoende tijd hebt de juiste enkelvoudige Original Bach Flower(s) te selecteren of wanneer deze niet afdoende blijkt. Direct te gebruiken voor een rustgevende invloed bij de bevalling, zowel voorafgaand als tijdens de bevalling.

N.B. Omdat de bloesem tincturen alcohol bevatten is er een maximum aan het gebruik gesteld van 10x de aanbevolen dosering per dag. U kunt het product ook verdunnen met water en/of uitwendig toepassen. Of gebruik de Rescue PastillesRescue Kidsof Rescue Pearls; deze zijn alcoholvrij.


De eerste dagen als moeder

Gefeliciteerd! U bent moeder! Dit zou een geweldige tijd moeten zijn, en meestal is dat ook zo, maar zoals altijd kan het leven bepaalde zaken soms moeilijk maken. Denk dan aan de Original Bach Flowers  die u kunnen helpen om van die tijd te genieten.

• Vermoeidheid door nachtvoedingen en het verschonen van luiers? Olive kan hulp bieden in deze situatie.

• Bent u onzeker over het moederschap? Soms twijfelt u aan uw capaciteiten en is het eenvoudiger even een stapje terug te doen en bepaalde dingen aan anderen over te laten. Larch is geschikt als u denkt dat u niet de juiste vaardigheden bezit.

• Te veel aan uw hoofd? Als alles tegelijk komt, probeer dan wat Elmom u te helpen weer controle over zaken te krijgen.

• Gaat het echt goed met de baby? Als u bezorgd bent over het welzijn van de baby, probeer dan Red Chestnut om u meer zelfvertrouwen te geven, zodat u er meer van kunt genieten.

• Baby blues? Als u voelt dat u een lichte tegenslag hebt, probeer Gentian. Als u geen tegenslag hebt, maar u voelt zich wel somber zonder duidelijke reden, dan is Mustard geschikt.

• Heeft u er nog steeds moeite mee om u aan te passen aan uw nieuwe leven? Walnut is ook hier weer toe te passen.

• Borstvoeding is voor veel moeders iets bijzonders. Sommige moeders zijn niet in staat om borstvoeding te geven, maar het is heel belangrijk dat deze bijzondere tijd met uw nieuwe baby niet overschaduwd wordt. Voelt u zich niet gelukkig met deze situatie? Probeer dan Pine.

• Als u borstvoeding geeft zou Rescue Cream u kunnen helpen bij borst- en tepelverzorging. De crème bevat Crab Apple, dat bekend staat om haar reinigende invloed. Rescue Cream is een geweldige manier die helpt van buiten naar binnen. De crème kan ook helpen bij de rode billetjes van de baby.

N.B. Voelt u zich nog steeds erg ongelukkig, praat dan met een gespecialiseerd iemand die kan luisteren en helpen.

Om koel te blijven tijdens zwangerschap en bevalling kunt u bijvoorbeeld een aantal druppels met koud water vermengen en een koud kompres voor op uw voorhoofd maken.

Original Bach Flowers  kunt u met een gerust gevoel gebruiken. Ze zijn echter wel opgelost in 27% alcohol. Wij raden daarom aanstaande en jonge moeders aan ze voor gebruik eerst te verdunnen zoals in de gebruiksaanwijzing staat vermeld of ze in net gekookt water te mengen en daarna laten afkoelen, waardoor de alcohol verdampt. Verder adviseren wij u de behandelaar altijd te informeren

© 2014 John Mensink  Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Drogisterij Mensink  Email: info@natuur-praktijk.nl - Disclaimer - K.v.K.0601103700