Vragen


Schüsslerzouten interesseren me, is er meer informatie over te verkrijgen?

In de boekhandel zijn diverse boekwerken te vinden over de zouten van Schüssler. Eén van de boeken die een complete verhandeling geeft is het boek “In balans met Schüsslerzouten” verkrijgbaar onder het ISBN Nummer 987-94-6015-052-4

 

Hoe lang moet ik een Schüssler mineraal zout gebruiken?

Normaal gesproken gebruik je het middel tussen de 4 en 6 weken, daarna is het gebruikelijk om een rustperiode in te bouwen van +/- 4 weken. Daarna kun je het middel weer voor een zelfde periode gebruiken.

 

Hoe snel werken ze?

Over het algemeen kun je zeggen dat acute klachten het effect sneller te merken is dan bij klachten die wat langer aanhouden. Doordat de zouten door het mondslijmvlies snel worden opgenomen, zijn ze ook snel op de plek van bestemming

 

Mag je de Schüsslerzouten gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen?

Er zijn geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend

 

Mag je de Schüsslerzouten gebruiken als je zwanger bent?

Ja, als je zwanger bent kun je gerust Schüsslerzouten gebruiken. Hou je wel aan de dosering op de verpakking. Als je twijfelt, raadpleeg dan een arts of verloskundige.

 

Zijn de Schüsslerzouten echte zouten?

Schüsslerzouten zijn mineralen die van nature voorkomen in het menselijk lichaam, ze worden ook wel anorganische zouten genoemd. De hoeveelheden zijn zo afgestemd dat ze makkelijk kunnen worden opgenomen door de cellen.

 

Kan ik Schüsslerzouten gebruiken als ik lactose-intolerantie heb?

Ja dat kan. Je kunt om te beginnen je inname van tabletten over de dag verspreiden om de hoeveelheid lactose per keer te verlagen.  Een andere mogelijkheid is de tabletten in koud water op te lossen en te filteren (bijvoorbeeld door een koffiefilter). De mineralen lossen op in water, het witte dat je overhoudt is de lactose.

 

Lees voor gebruik de bijsluiter. Homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicaties dat wordt toegepast volgens de therapie van dr. Schüssler.

© 2014 John Mensink  Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Drogisterij Mensink  Email: info@natuur-praktijk.nl - Disclaimer - K.v.K.0601103700