Verzurende FactorenVERZURINGSFACTOREN 

Hoewel de verkeerde voedingswijze een belangrijke oorzaak is van verzuring zijn er veel andere factoren die een verzurende werking hebben op het lichaam. Op deze pagina leert u over alle factoren die bijdragen aan verzuring van uw lichaam. Door deze factoren te begrijpen bent u beter in staat verzurende factoren te herkennen en te vermijden.

 

Verkeerde voeding

Er is veel bekend over zure en basische voeding. Zure voeding is voornamelijk vlees, vis, suikers, witmeel producten, kaas en eieren. Basische voedingsmiddelen zijn verse groente en fruit. Het grootste gedeelte van het voedsel dat we lekker vinden is voornamelijk zuur. Zure voeding hoeft niet zuur te smaken, het betekent dat de afvalproducten die het produceert zuur zijn. Granen en vlees zijn voornamelijk zuur; fruit en groenten zijn basisch. Citrusvruchten smaken dan wel zuur, maar ze worden beschouwd als basisch omdat ze basische mineralen bevatten.

 

Lees meer over verzurende voeding >>

 

Genotsmiddelen

Roken (nicotine), koffie (cafeïne) en verdovende middelen hebben een sterk verzurende werking en passen niet een evenwichtige levensstijl. 

 

Stress

Stress zorgt voor celafbraak in het lichaam en produceert daarbij de afvalstof urinezuur.

 

Straling

Er nog relatief weinig bekend over de invloed van straling op het zuur-base evenwicht. De algemene consensus is dat straling leidt tot celafbraak waardoor de afvalstof urinezuur vrijkomt. De straling, ook wel electrosmog genoemd, is afkomstig van mobile telefoons, computers, aardstralen en TV.

 

Chemische medicijnen

Veel medicijnen zijn verzurend. Met name ontstekingsremmende pijnstillers, ook wel NSAID’s genoemd, bevatten een grote hoeveelheid Acetylsalicylzuur. Dit kan tijdelijk pijnstillende en ontstekingsremmend werken maar is voor de lange termijn bijzonder verzurend. 

 

Levenswijze

Een andere belangrijke reden voor verzuring is onze levensstijl. We blijven laat op en staan vroeg op. We nemen geen tijd om te rusten, sommigen van ons hebben meer dan één baan. We besteden daarom meer tijd aan het produceren van afvalstoffen dan aan de verwerking en het afvoeren ervan.

 

Milieuverontreiniging

Iedereen heeft wel eens gehoord van zure regen. Dit is in feit een verzamelnaam voor verschillende vormen van verzuring van het milieu (bijvoorbeeld verzuring van de bodem of de oceaan).Veel bronnen van zure regen komen vanuit de natuur zoals een vulkaanuitbarsting maar ook de intensieve veeteelt speelt hierbij een belangrijke rol. 

 

Veel van deze factoren zijn door de mens in een rap tempo gecreëerd waardoor ons lichaam niet voldoende tijd heeft gehad hiervoor een beschermingsmechanisme te ontwikkelen. Het resultaat is dat het lichaam langzaam steeds zuurder wordt.


De ontzurings produkten zijn in onze drogisterij te koop>>

 

John Mensink – Therapeut

 Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Drogisterij >>

 Industriestraat 64 / 7553 CR Hengelo (O) / Tel: 074 - 291 39 34


© 2014 John Mensink  Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Drogisterij Mensink  Email: info@natuur-praktijk.nl - Disclaimer - K.v.K.0601103700